❌ غلط مشهور را کنار بگذاریم❌
✅ یکی از شب های مبارک در تقویم شیعه، اولین شب جمعه رجب هست که به “لیله الرغائب” مشهور است. چندسالی است این شب را با عنوان شب آرزوها معرفی میکنند. اما آیا واقعا این شب، شب آرزوهاست؟
✅ پاسخ:
?«رغائب» جمع رغیبه به معنای پاداشهای بسیار ارجمند و سَمین و گرانسنگ است، البته به معنای چیزی که مورد رغبت و میل و به معنای عطا و بخشش فراوان از آن یاد میشود.
?کلمهٔ «رغائب» جمع «رغیبه» به معنای چیزی که مورد رغبت و میل است و نیز به معنای عطا و بخشش فراوان میباشند.
✔️بنابر معنای اول «لیله الرغائب» شبی است که میل و توجه به عبادت و بندگی در آن بسیار است و بندگان خدا در این شب گرایش زیادی به رفتن به در خانه خدا و ارتباط و انس با او دارند.
✔️ بر پایهٔ معنای دوم «لیله الرغائب» شبی است که در آن عطاء و بخشش خدا بسیار است و بندگان خداوند با رو آوردن به بارگاه خدا و خشوع در برابر بزرگی خدا، شایستهٔ دریافت انعام و عطا و بخشش بی کرانهٔ خدا میشوند.
?همچنین «لیلة الرغائب» یعنی شبی که میل و توجه به عبادت و بندگی در آن فراوان است و بندگان خوب و شایسته خداوند دراین شب تمایل زیادی به رفتن به در خانه خداوند و ارتباط و انس با معبود خویش دارند، در این شب عطا و بخشش خداوند فراوان است و بندگان مخلص خداوند با روی آوردن به بارگاه قدس ربوبی و خاکساری در برابر عظمت حق شایسته دریافت انعام و عطا و بخشش بیکرانه حق میشوند.
⚠️ آرزو در ادبیات عرب، به معنای “امل” و جمع آن، آمال هست. و اتفاقا “طول الامل” یا آرزوهای طولانی، در اسلام بسیار نکوهش شده. پس چه نیکوست این غلط مشهور را مطابق با آنچه واقعا هست، اصلاح کنیم و از برکات این شب بهره مند شویم، نه اینکه به آرزوهایمان بسنده کنیم.
? #شبهات_شایعات_خرافات
آخرین نظرات